wyznacz
aaa: wyznacz liczby A, B i C
30 wrz 21:46
Alex: szkoda ?
30 wrz 21:51
Bogdan:
| 22 | | 2 | | 1 | | 1 | |
| = 4 + |
| = 4 + |
| = 4 + |
| |
| 5 | | 5 | | | | | |
30 wrz 21:51
Godzio: robiłem kiedyś identyczne zadanie i coś czuję że autor nie podał całej treści
30 wrz 21:55
aaa: na końcu powinno być jeszcze 'tak, aby'

a ja to zrobiłam tak dziwnie, że liczyłam chyba 10min, a wiedziałam że musi być szybszy sposób

dzięki
30 wrz 21:59
Godzio: a nie trzeba rozwiązać tylko w zbiorze liczb naturalnych ?
30 wrz 22:01
aaa: nie nic takiego nie jest podane
30 wrz 22:03
Bogdan:
A = 4, B = 2, C = 2
Są to liczby naturalne
30 wrz 22:04
Godzio: W takim razie ok
Zgadza się Bogdanie ale musiałem być pewny że treść jest taka a nie inna bo robiłem to
zadanie niedawno −− dokładnie takie samo
30 wrz 22:07
think: Godzio masz prawo tego nie znać, tego typu zadania pojawiają się na arytmetyce, ale jak chcesz
to poczytaj o ułamkach łańcuchowych
30 wrz 22:16
think: ale zadanko oczywiście można było rozwiązać bez tej wiedzy co pokazał Bogdan, działając tylko i
wyłącznie na ułamkach
30 wrz 22:18
Godzio:
No właśnie ja zrobiłem tym sposobem działając na ułamkach
30 wrz 22:19
Bogdan:
No przecież tylko przekształcałem ułamek, o jakiej wiedzy Lucynko mówisz?
30 wrz 22:25
think: | | 1 | |
 wiem, że przekształciłeś ułamek, ale dla mnie postać A + |
| od razu łączy się |
| | | |
z łańcuchowymi i tyle

a że Godzio jest ambitny, to chciałam mu poszerzyć jeszcze
zainteresowania
30 wrz 22:49
think: wiem, że dzisiaj jakieś masło maślane mi wychodzi, piszę raz że nie można zrobić tego bez
wiedzy z arytmetyki a później, że można bawiąc się ułamkami

ale liczę, że w swej
wspaniałomyślności mi wybaczycie
30 wrz 22:51
Bogdan:
30 wrz 22:58
sushi_ gg6397228: to juz jest ze trzeci raz w ciagi kilku dni
30 wrz 23:51