Proszę rozwiązac!!!
Damek ;P: a) Dane jest równanie 2(x+3)=−x+3. Sprawdź (nie rozwiązując równania), czy spełnia je liczba
−1.
b) Które z liczb −5, −2 , 0, 10 spełniają nierówność 2(x−1)2 ≤ 2x+3?
c) Czy układ równan 3x+y=5 spełnia para liczb x=1 i y=2 ?
x+2y=0
30 wrz 19:43
Damek ;P: Prosze o pomoc
30 wrz 20:07
gacek: podstaw podane liczby w miejsce x i y
30 wrz 20:08
Godzio: a) podstaw −1 za x i sprawdz czy L=P
b) analogicznie jak wyżej
c) i znów wystarczy podstawić
30 wrz 20:10
Damek ;P: aha sprubuje

dzieki
30 wrz 20:29