wyprowadzenie wzoru na trójkąt wpisany w okrąg
smmileey: Witam,
Jak go wyprowadzić?
30 wrz 17:06
Eta:
to jest wzór na pole trójkąta
opisanego na okręgu o promieniu R
Ze wzoru sinusów:
| | a | | b | | c | |
|
| = |
| = |
| = 2R
|
| | sinα | | sinβ | | sinγ | |
1 paź 00:33
Eta:
oczywiście ma być ........ pole trójkąta
wpisanego w ten okrąg
Przepraszam za błędny wpis
1 paź 00:40
Eta:
Zmęczenie organizmu daje znać, że pora iść spać
D o b r a n o c Wszystkim
1 paź 00:46
Godzio:
Miłych snów
Eta 
przede mną jeszcze 2 wierszyki
1 paź 00:47
Eta:

...... jeden już Ci napisałam ( w "częstochowskich rymach"
1 paź 00:49
Godzio:
Właśnie widzę

tylko trochę króciutki
1 paź 00:51
Eta:
Pewien " nocek" −− matematyk
Zawsze późno chodzi spać
Rozwiązuje, kombinuje
Rano mu się nie chce wstać.
Kto to taki?
Kto odgadnie .....stawiam "miodzio"
Ja już wiem , to nasz ulubieniec
Godzio
1 paź 01:05
Eta:
1 paź 01:09
Godzio:
haha, świetny wierszyk
1 paź 01:29
Eta:
1 paź 01:35
Godzio:
Dobra zabieram się za te wiersze, z matmą na dziś "wieczór" koniec
1 paź 01:40
Eta:
Jak Wam się podoba wierszyk o
Godziu 
1 paź 21:23
Bogdan:
1 paź 21:48
Eta:
1 paź 21:49
smmileey: Dziękuję Eta.
Prawda, "zjadłem" na początku, że to chodzi o pole trójkąta wpisanego w okrąg.
Dziwi mnie więc, że dostaliśmy to zadanie do rozwiązania do domu, bo nie braliśmy jeszcze
wzorów sinusów. Tak czy owak, dowód jest, za to dzięki.
2 paź 16:35