Proszę o całe rozwiązanie, z góry Dziekii ;D
BoBo ;]: A.Rozwiąż równania.
| | x+1 | |
a) 3(x−1)=−x b) 1−0,2x=0,3x c) |
| =x3
|
| | 2 | |
B.Rozwiąż nierówności, zaznacz zbiory rozwiązań na osiach liczbowych.
a)
13x ≥−2 b) −3x≤6 c) −
12x>−2
30 wrz 16:45
BoBo ;]: Bardzo proszę o rozwiązanie chociaz 1 z zadan.
30 wrz 16:58
Kejt: w czym problem?
30 wrz 16:59
BoBo ;]: no nie potrafie tego rozwiązac ;[
30 wrz 17:08
BoBo ;]: szczególnie tego przykladu c) z A. i a,b,c z B
30 wrz 17:08
Kejt:
1. a) wymnóż nawias i zapisz tutaj..
30 wrz 17:08
Kejt: w c mnożysz na krzyż.
3(x+1)=...x
dokończ i wymnóż nawias.
30 wrz 17:09
BoBo ;]: no to wychodzi x=34
30 wrz 17:13
BoBo ;]: Czy pomoze mi ktos w końcu
30 wrz 17:20
Kejt: które liczyłeś?
30 wrz 17:24
BoBo ;]: czy pomozesz mi to wkoncu rozwiązac

No zrobilem jakos a) i b) z A. ale reszty wgl nie umiem
dlatego prosze o rozwiązanie albo chociaz o początek rozwiązania
30 wrz 17:28
30 wrz 17:29
BoBo ;]: aaaa ty to przez 6 zrobiles

;>
30 wrz 17:50
Kejt: jestem ona

niekoniecznie, wystarczy pomnożyć na krzyż.
30 wrz 17:51
BoBo ;]: aha to soryy

ok aaa te zadanie B umiesz
30 wrz 17:53
Kejt:
a) pomnóż obie strony przez 3.
b) podziel przez −3 (pamiętaj o zmianie znaku)
c)pomnóż przez −2.
30 wrz 17:55
30 wrz 17:56
BoBo ;]: a pomogłabyś mi w następnym, i mysle w troche prostszym zadaniu

trzeba zapisac odpowiednie
rownania
30 wrz 17:57
Kejt: nie ma sprawy
30 wrz 17:59
BoBo ;]: Pomóżcie rozwiązac przykłady a) i c) z zad. B. Plisssss
30 wrz 18:40
30 wrz 18:43
BoBo ;]: a a)
30 wrz 18:44