równania
Angelika: Rozwiąż równania:
a) log(x+5)+ log(x−4) = log(x−3) + log(x+2)
b) log2(x−3) = 1
c) 45x−8 = 16x−3
d) 22x−1 + 3*2x+2 −26 =0
e) 3x2−4x = 127
f) x−53 = 132 ten x jest do potegi minus pięc trzecich
30 wrz 08:11
sushi_ gg6397228: własnosci logarytmów znasz ?/
30 wrz 10:13
Angelika: nie znam pomocy
15 paź 14:16
synek: .. To na forum masz w dziale logarytmy
15 paź 14:31
TOmek: log(x+5)+ log(x−4) = log(x−3) + log(x+2)
log(x+2)(x−4)=log(x−3)(x+2) opuzczam logarytmy
(x+2)(x−4)=(x−3)(x+2)
bla bla bla
15 paź 15:15