nie wiem jak to rozszyfrować :/
max:

r=2cm 2 oblicz v i pole całkowite stożka którego siatkę przedstawia rysunek
29 wrz 21:14
max: pomoże ktoś
29 wrz 21:18
max: kejt pomozesz
29 wrz 21:24
Kejt: skoro tak ładnie prosisz.. daj mi chwilę.
29 wrz 21:25
Bogdan:

t − tworząca stożka
| | α | |
2πr = |
| * 2πt ⇒ t = ... |
| | 360 | |
H =
√t2 − r2
29 wrz 21:27
Kejt:

Ob
pods=2πr=2π2=4π
czyli tyle, co obwód naszej powierzchni bocznej:
P
p=π2
2
P
c=P
b+P
p
Objętość, jak to policzysz i podasz wyniki.
29 wrz 21:32
Kejt: wiedziałam, że Bogdan się do tego przymierza.. i znów mogę się schować. heh.
29 wrz 21:32
max: t=12
29 wrz 21:34
max: nie l=6
29 wrz 21:41
Kejt: tak, l=6
29 wrz 21:42
max: dzięki Kejt na Tobie zawsze można polegać
29 wrz 21:47