wielomiany funkcja wymierna
ann: (2k+3)x2 +2x +1=0 dla jakiego k równanie nie ma rozwiązania?
29 wrz 20:24
Kejt:
2k+3=0
k=...
chyba to to
29 wrz 20:26
Eta:
Nie
Kejt 
...... wówczas równanie ma rozwiązanie 2x+1=0
w tym zad. warunkiem jest :
1/ a ≠0
i 2/ Δ <0
29 wrz 20:29
ann: ma wyjść k=(−1, +
∞)
29 wrz 20:29
Kejt: ach.. no tak.. tak to jest jak się jednocześnie kilka rzeczy robi. znowu bzdury wypisuję
29 wrz 20:31
Eta:
taka właśnie będzie odp:
Rozwiąż układ dany przez te warunki, które Ci podałam
29 wrz 20:32
ann: czuje się dzisiaj coś tępo i nie chce mi wyjść
29 wrz 20:43