funkcja wykladnicza
Angelika: Moze kts zobaczyc czy dobrze i co dalej

Zad.1.Zapisz w postaci jednej potegi.
| {12}3*2−2*8 | |
| *{23}2 = tego nie wiem |
| {23}2*16 | |
B} 9*3
3*
181*
{13}
−2 = 3
2*3
3*
181*3
2=3
7*
181
29 wrz 19:59
ak1: A. doprowadź wszystkie wszystko do potęg 2 do ileś tam wiedząc że (12)3=2−3
29 wrz 21:09
ak1: B. podobnie tylko potęga 3
29 wrz 21:13
Angelika: | 2−3*2−2*23 | |
| *2 6 = i co dalej z tymi minusami  |
| 210 | |
czy jak mam pierwsza potegę dodatnia a druga ujemna to odejmuje je od siebie np 3
7*3
−4=3
3
30 wrz 08:39
sushi_ gg6397228: przy mnozeniu sie dodaje
7+(−4)= 3
czyli u Ciebie bedzie mozna sobie zrobic takie cos, aby nie bylo minusów
30 wrz 10:18
Angelika: nie rozumiem
30 wrz 16:17
Angelika: wytłumaczy ktos porządnie?
15 paź 14:16
15 paź 16:25
15 paź 16:27
stanislaw:
2−2 : 210 *26 = 2−2−10 *26 = 2−12 *26 = 2−6
15 paź 16:30