matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz- prosze o wytłumaczenie
Klaudia:
(
√
2+
√
3
)
2
29 wrz 18:53
M:
22 kwi 10:14
π:
https://pl.khanacademy.org/math/cc-eighth-grade-math/cc-8th-numbers-operations/cc-8th-roots/a/square-roots-review
https://www.youtube.com/watch?v=vxlI9nnkejU&ab_channel=Pi-stacjaMatematyka
https://www.youtube.com/watch?v=b8T0hgKe4fY&ab_channel=Pi-stacjaMatematyka
https://www.youtube.com/watch?v=b8T0hgKe4fY&ab_channel=Pi-stacjaMatematyka
22 kwi 12:13
Miś Uszaty:
√
2+
√
3
A=2 B=3 C
2
=A
2
−B=4−3=1 C=1
A+C
A−C
√
3
1
1+
√
3
√
2+
√
3
=
√
+
√
=
+
=
2
2
√
2
√
2
√
2
1+
√
3
1+2
√
3
+3
4+2
√
3
(
)
2
=
=
=2+
√
3
√
2
2
2
Pierwiastek surdyczny
√
2+
√
3
można wyliczyc takze innymi sposobami U mn9ie sposób uniwersalny
22 kwi 12:22