Joanna: Przed podwyżką ceny towar kosztował 1,50 PLN, a po podwyżce 1,80 PLN. O ile procent
podwyższono cenę?
Zależy mi na obliczeniach!
31 gru 11:35
Dj Kichawa: Zadanie na poziomie podstawówki no ale nic nie mowie.
1,5=100%
1,8=x
1,5 1,8
100 x
1,5x=180
x=20
czyli o 20%
31 gru 12:58
megi:
Potwierdzam Dj
31 gru 13:06
Basia:
a od kiedy to 180/1,5=20?
balujecie już o tej porze?
x to nie 1,8 tylko 0,3 i to jest te 20%
1,8 to 120%
31 gru 21:51
megi: Przyznaję ,że nie sprawdzałam!
Tak sobie ...... potwierdziłam! sorry!

Szampon ....... schłodzony!
31 gru 21:59
Basia:
Jasne, w ogóle bal w pełni (w radiowej dwójce), tak sobie wpadłam na chwilkę.
31 gru 22:03
stary rok: Jasne! "natura ciągnie wilka do lasu"! ..... zgadza się?
Do siego! ............
31 gru 22:06
Basia:
Ciągnie, ciągnie, ale byłam pewna, że kogoś tu jeszcze zastanę...
31 gru 22:08
stary rok: Miałaś na mysli "stary rok"
31 gru 22:22
Basia: Jasne, że tak, ale i Jakub był przed chwilą
1 sty 03:33