matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POTĘGI
zagubiona:
jej ...pomóżcie,bo wychodzi mi inny wynik niż w odpowiedziach...
3
−6
*(3
−2
:3)
−1
3
4
:(3
2
*3
6
)
1
pomiędzy linijkami jest kreska ułamkowa.Mi wychodzi
,w odpowiedziach jest 3
3
29 wrz 17:02
Ломоно́сов:
Licznik − 3
−6
* (3
−2
:3)
−1
= 3
−6
* 3
3
= 3
−3
Mianownik − 3
4
:(3
2
* 3
6
) = 3
4
: 3
8
= 3
−4
3
−3
1
27
1
=
=
* 81 = 3
3
−4
1
81
27
29 wrz 17:15
zagubiona:
a...w liczniku miałam źle
dzięki wielkie
29 wrz 18:47
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick