układy równań
terminex: Zad. Suma cyfr liczby dwucyfrowej wynosi 13. Cyfra dziesiątek jest o 3 mniejsza od cyfry
jedności. znajdź tę liczbę
29 wrz 16:27
mila: jezeli oznaczymy cyfrę dziesiątek to x a cyfra jedności y to x+y=13 z dalszej częśc zadania
x=y−3
masz układ równań
x+y=13
x=y−3
y−3+y=13
x=y−3
dokoncz
29 wrz 17:19
mila: jezeli oznaczymy cyfrę dziesiątek to x a cyfra jedności y to x+y=13 z dalszej częśc zadania
x=y−3
masz układ równań
x+y=13
x=y−3
y−3+y=13
x=y−3
dokoncz
29 wrz 17:19
mila: jezeli oznaczymy cyfrę dziesiątek to x a cyfra jedności y to x+y=13 z dalszej częśc zadania
x=y−3
masz układ równań
x+y=13
x=y−3
y−3+y=13
x=y−3
dokoncz
29 wrz 17:19
terminex: dziękuje bardzo
29 wrz 18:45