logarytmy
Kejt:
xlogyz+zlogyx=512
ylogzx+xlogzy=8
zlogxy+ylogxz=2√2
jak to ugryźć?
28 wrz 22:00
Krzysiek: fajne!
ja próbuję tak:
logxy=a
logyz=b
i zapisuję układ równań w a, b i x
chyba coś z tego wychodzi
28 wrz 22:30
Krzysiek: No! wreszcie się nie walnąłem!
Nie wiem czy jeszcze jesteś a nie chcę malować tych wszystkich symboli na próżno więc tylko
napiszę że wyszło mi używając tego podstawienia:
x=16
y=2
z=4
albo
x=16
28 wrz 23:19
Kejt: trochę inaczej podstawiłam, ale wyszło

dzięki bardzo
29 wrz 17:31