wymień elementy zbioru
Mariolaaaa: Wymień elementy zbioru A={x∊C: (x+3)(x−1)2 (4−x) > 0}
28 wrz 21:13
Eta:

współczynnik przy najwyższej potędze "x" jest ujemny
więc wykres ruysujemy od prawej strony od dołu
przez miejsca zerowe 4 1 −3
w 1 wykres odbija ,bo po mamy parzystą potęgę przy ( x−1)
2
wyznacz teraz liczby całkowite w tych "garbach'' nad osią Ox
odp: x={ .................. }
28 wrz 21:29
Ela: Wymień elementy zbioru
A={x: x∊R ⋀ x+1≤ 0}
B={x; x∊R ⋀ tgx≠ 0}
C={x; x∊R ⋀ sinx> 0}
D={x; x∊R ⋀ IxI> 0}
E={x; x∊C ⋀ Ix+1 ≤2}
F={x; x∊C ⋀ Ix+3I ≠0}
G={x: x∊N ⋀ Ix+1 I≤3}
H={x; x∊R ⋀ Ix+3I ≤0}
8 lis 16:22
Ela: pilne proszę o pomoc

i jak najszybsze odpowiedzi
8 lis 16:41