matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to narysowac
Rastax:
f(x) = |x|+1 / |x|−1
28 wrz 20:53
Godzio:
|x| + 1
f(x) =
|x| − 1
mamy tu symetrię częściową względem OY −−− f(|x|)
x + 1
x − 1 + 2
2
narysuj wykres f(x) =
=
=
+ 1
x − 1
x − 1
x − 1
następnie wymaż to co jest po prawej stronie na końcu odbij to co masz po prawej na lewą i masz wykres
28 wrz 21:23