| z3 | |
− z
| |
| 3 |
| 1 | ||
√3+√2 = | ||
| √3−√2 |
| 1 | ||
stosujemy podstawienie: 3√√3+√2= a to 3√√3−√2= | ||
| a |
| z3 | (a+1a)3 | |||
−z= | − ( a+1a)=
| |||
| 3 | 3 |
| 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||
= | = | a3+ | =
| ||||||||||||||||||||||||
| 3 | 3 | 3a3 |
| 1 | 1 | (√3+√2)2+1 | ||||
= | ( √3+√2) + | = | =
| |||
| 3 | 3(√3+√2 | 3(√3+√2 |
| 5+2√6+1 | 2(3+√6) | |||
= | = | =
| ||
| 3(√3+√2) | 3(√3+√2) |
| 2 | (3+√6)(√3−√2) | |||
= | * | =
| ||
| 3 | (√3+√2)(√3−√2) |
| 2 | 2 | |||
= | *( 3√3−3√2+√18 −√12)= | *(3√3−3√2+3√2−2√3)=
| ||
| 3 | 3 |
| 2 | 2√3 | |||
= | *√3= | |||
| 3 | 3 |
......... mało co i oczopląsu dostać można
dla thinkusi
)
by tyle się opisać
Etunia jak zwykle Boska!