Zbiory
Caroline: W klasie Ib jest 34 uczniów, wśród których: 24 umie jeździć na rowerze, 16 umie pływać, 10 umie
jeździć na nartach; w tej liczbie 12 umie pływać i jeździć na rowerze, 5 umie jeździć na
rowerze i na nartach, 3 umie pływać i jeździć na nartach. Dwie osoby w Ib uprawiają wszystkie
wymienione dyscypliny sportowe.
a) Ile osób w klasie Ib nie uprawia żadnej dyscypliny sportowej?
b) Ile osób umie tylko jeździć na rowerze?
c) Ile osób umie tylko pływać i jeździć na nartach?
28 wrz 19:53
Eta:

a) 34 − ( 9+3+4+3+1+12) = 34 −32 = 2 −−−nie uprawiają zadnej dyscypliny
b) 9 −−− tylko na rowerze
c) 1 −−−tylko pływa i jeździ na nartach
29 wrz 00:23
Denim: Jak Caroline obliczyłaś te dwie osoby, które uprawiają wszystkie sporty?
18 wrz 14:42
Denim: Przepraszam jak Eta to obliczyłaś.
18 wrz 14:42
Gość:
13 wrz 16:51
kacperC: R+N = 5−2 na nartach i rowerze umieją jezdzić 3 osoby gdyz odejmujesz od liczby umiejacych
jezdzić na rowerze i nartach liczbe osób która umie wszytsko
18 wrz 22:21
kacperC: itd

PEace
18 wrz 22:22
przechuj: Zal 0 wytlumaczenia
23 wrz 19:30
tuniu: czemu R ma 9


zamiast 22?
30 wrz 17:09
tuniu: czemu R ma 9


zamiast 22?
30 wrz 17:11
Aga1.: R ma 24, bo to wszystko co w czarnym okręgu
9+10+2+3
30 wrz 17:14
tuniu: aaa już wiem
30 wrz 17:14
Sylwia: dobre to
2 paź 18:45
41421: rt54
18 wrz 18:14
41421: dzięki
18 wrz 18:14
WTF: ! ! 16 osób pływa; w tym 12 − pływa (P) i jeździ na rowerze (R) , 5 − R + narty (N), 3 − P +
N, 2 − R+P+N ! ! Z tego wynika że: 12 + 3 + 2 = ilość osób, która PŁYWA = 17... pamiętajmy
że 16 osób pływa
10 wrz 21:18