matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiory
Caroline:
W klasie Ia jest 36 uczniów, wśród których: 26 zna j.angielski, 23 zna j.francuski i 24 zna j.rosyjski. Czy w klasie Ia jest uczeń, który zna wszystkie trzy języki?
28 wrz 19:49
misia:
36−26=10 23−10=13 36−13=23 24−23=1
16 wrz 12:19