logarytmy proste ale zapominałem zależności
Biały: Ile to sie równa
Log3 27 Log√3 27
zapomiałem zaleznosci logarytmów nie wiem jak co zrobic z tym √3
28 wrz 18:57
Kejt: tam ma być:
| log327 | |
| =27? czy jak? |
| log√3 | |
28 wrz 18:58
cubus: Kejt ja

28 wrz 18:59
28 wrz 18:59
Biały: te √3 log pierwiastek z 3
tan samo jak wyżej tylko zamiast 3 to pierwiastek z trzech
28 wrz 19:02
Kejt: definicja logarytmu:
log
ab=c ⇔ a
c=b
log
327=?
log
√327=x
√3x=27
3
2x=27
x=...
28 wrz 19:02
Foxik: Tak dla wiadomości √3 to 31/2 a nie 32
Także powinno być 31/2*x
29 wrz 18:30