funkcja kwadratowa
julijka1122: 1. funkcja kwadratowa f dana jest wzorem f (x)=x2+2x−3
a.znajdź jej postac ka noniczna ,b)oblicz miejsca zerowe c)naszkicuj wykres d) odczytaj z
wykresu zbiór argumentow , dla których funkcja f jest rosnąca oraz zbiór argumentow dla
ktorych funkcja f jest malejaca
2.rozwiąż nieronosc 3(x−1)<4(2−x)
3.sprawdź czy trojmian kwadratowy f(x)=x+bx+c rozklada sie na czynniki liniowe dla f(1)=−1i f
(2)=−2
moge prosic o rozwiazanie krok po kroku?
28 wrz 18:47
28 wrz 18:50
28 wrz 18:52
28 wrz 18:52
28 wrz 18:52
28 wrz 18:53