matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pierwiastki wielomianu
pomocy..!:
Zad. 1)wyznacz pierwiastki wielomianu w(x)=x(x+3)(x−2) zad.2 ) Wyznacz pierwiastki wielomianu W(x)= (2x+3)(2x²−3x−2) Proszę o szybką pomoc
28 wrz 17:09
Maciek:
1) x=0 v x=−3 v x=2
3
1
2) x=−
v x=−
v x=2
2
2
Policz dokladnie delte w drugim bo w pamieci liczylem
28 wrz 17:36