Narysuj w jednym układzie współrzędnych wykres funkcji
Patka: a) f(x)=x2
b) f(x)=2x2
c)f(x)=4x2
d) f(x)=u 1/2 x2
28 wrz 17:05
Patka: Proszę mi pomóż ja tego nie umiem , pomocy
28 wrz 17:24
Jasper: zobacz sobie na internecie jak wygląda wykres y=x2 .
28 wrz 17:31
AS: Patka nie kompromituj się.
Podstawiaj za x wartości np. od x = − 4 do 4,wyliczaj wartości
według wzoru i nanoś na układ współrzędnych.
28 wrz 17:32
Jasper: np tutaj : kolor czerwony to wykres funkcji y=x2 , a na niebiesko y=2x2
28 wrz 17:32
28 wrz 17:32
Patka: c)f(x)=4x2 a ten przykład jeszcze i ten d) f(x)=u 1/2 x2
/kreska ułamkowa
28 wrz 17:43