matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
jolcia222:
wielkości odwrotnie proporcjonalne, czy może miktos pomóc wyznaczyć k 3k*y=b wyznacz k
27 wrz 21:50
Kejt:
3ky=b?
b
3k=
/:3
y
b
1
k=
*
y
3
b
k=
3y
27 wrz 21:51
jolcia222:
dzięki
27 wrz 22:05
kropka:
3ky = b /:(3y)
b
k =
3y
27 wrz 22:24