Joanna: Kąt rozwarcia stożka ma miarę 60 stopni , a wysokość stożka ma 15 cm. Oblicz pole
powierzchni całkowitej stożka.
30 gru 17:07
jedrek : hejka to chyba tak\\\\P = 225π
30 gru 18:52
megi:
No tak Jędrek ! tylko napisz kolezance jak to obliczyłes
bo chyba na tym jej zależy !
30 gru 19:01
jedrek : nio spoko tylko czy dobrze ?
30 gru 19:05
jedrek : tg 30=a/15 to jest pierwiastek3/3=a/15 mnozymy po przekatnej i 3a=15pierwia.3 nastepnie
dzielimy obustronnie przez 3 i a=5pier.3
cos30=15/L to jest pier.3/2=15/L i to samo robimy co wyzej mnozymy p o przekatnej i
L=10pier3 pozniej juz tylko do wzoru Pc
30 gru 19:27
jedrek : tylko tak bo jeszcze sie nie obcykalem w pisaniu hi hih i
30 gru 19:28
megi:
zobacz po lewej str. jak piszesiepierwiastek!
proste wciskasz p i klamerkę { wpisujesz np 3 i zamykasz }
i już
√3 
wyślij taki pierwiastek np z 5 czekam!
30 gru 19:31
jedrek : √5
30 gru 19:38
jedrek : ha ha ha ha
30 gru 19:39