Układ równań
Ala: {3x−1=y−2
{4x−3=−2(y−2)
27 wrz 19:47
ce es: | | y − 1 | |
3x = y − 1 => x = |
| |
| | 3 | |
4y − 4 = −6y + 12
10y = 16
27 wrz 19:50
Eta:
Zmiana nicków na;
Kasia Ewa Ala nic tu nie pomoże
Dostałaś linki, popracuj sama........ będzie to z korzyścią dla Ciebie
27 wrz 19:52
mila: 3x−y=−1
4x+2y=3+4
3x−y=−1 /* 2 żeby bylo −2y dodamy w pionie i zostaną tylko x
4x+2y=7
6x−2y=−2
4x+2y=7
wszystko jasne ? Dokoncz
27 wrz 19:54
Eta:
No i masz
gotowca .......... więcej zaszkodzi niż pomoże
( bo dalej nie będziesz umiała rozwiązywać tego typu zadań
27 wrz 19:54
kais: Układ równań? A co tu trudnego? na prawdę nie możesz go zrobić sama?
27 wrz 19:58
natka: Hej! Pomoże mi ktoś z takim zadaniem? Zupełnie nie wiem, jak je ugryźć, a pewnie nie jest
trudne:
Wynajecie sali studniowkowej kosztuje 1500 zl. Poniewaz 150 uczniow zrezygnowalo z udzialu w
zabawie, kazdy z pozostalych uczniow powinien zaplacic o 1 zl wiecej niz planowano. Ilu
uczniow zamierzalo isc na studniowke
27 wrz 20:03
Baykowsky: x −liczba uczniow.
y − cena dla jednego ucznia za wynajem sali
xy = 1500
(x − 150)(y +1) = 1500
27 wrz 20:05