elelka: w układzie współrzędnych są dane punkty A=(-4,-2), B=(5,4)
a) oblicz odległość punktu C=(-1,4) od prostej przechodzącej przez punkty A i B.
b) uzasadnij, że jeśli m ≠ 0, to punkty A,B oraz punkt D=(-1,m) są wierzchołkami
trójkąta.
30 gru 16:38
elelka: już sama sobie zrobiłam
30 gru 19:57
megi: No i pieknie! Tak trzymaj!
30 gru 20:08
wjmm: Skoro tak, to napisz jak zrobiłaś b, bo myślę i nie mogę skapować...
30 gru 22:56
nocek: Wjmm!
elelka już
30 gru 23:00
elelka: nalezy zapisać warunek przy którym pynkt D lezy na prostej AB
2(-1)-3m +2=0 stad m=0
ide spac narka
30 gru 23:07
wjmm: A ja tu funkcje trygonometryczne liczę, iloczynem skalarnym próbuję

Najprostsze
rozwiązania najlepsze
31 gru 10:04