matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
ola:
przekształć równanie Co−C/CoC=kt do postaci liniowej typu y−ax+b gdzie y=1/C=f(t) błągam pomocy
27 wrz 19:15
Edek:
C
o
−C
=kt
C
o
C
C
o
−C=ktC
o
C C
o
=ktC
o
C+C C(C
o
kt+1)=C
o
C
o
C=
C
o
kt+1
1
C
o
kt+1
=
C
C
o
1
y=kt+
C
o
1
y−kt−
=0
C
o
nie wiem czy to gra, ale oceń to sama
27 wrz 20:54