matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
radek:
Jak policzyć pierwiastek z 1/5?
27 wrz 18:46
Kejt:
1
√
1
1
√
=
=
5
√
5
√
5
pozbywasz się niewymierności..
27 wrz 18:47
cubus:
sprobuj z def pierwiastka
√
1/5
=
√
1
/
√
5
=
√
5
/5
27 wrz 18:48
radek:
Dzięki za pomoc
27 wrz 18:50