matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
li
Monia:
zamień ułamek okresowy 2,3(4) na zwykły
27 wrz 18:23
Kejt:
https://matematykaszkolna.pl/forum/57693.html
27 wrz 18:28
Baykowsky:
2,3444444... = x | mnozymy przez 10 23,444444... = 10x odejmujesz rownanie pierwsze od rownania drugiego i dostajesz 21,1 = 9x 211 = 90x x =
211
90
27 wrz 18:30