matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
ucząca się:
(−2/3)
−
3 ile to jest ?
27 wrz 16:04
mila:
jezeli w potędze jest minus to zawsze masz w liczniku 1
4
1
5
np
−
1=
=
5
4
5
4
1
np 2
−4
=
2
4
wiesz już ?
27 wrz 16:09
Justyna :):
(−2/3)
−
3
=(−3/2)
3
= −27/8
27 wrz 16:09