Pilne
Ada: Dana jest funkcja f(x)= −x² + bx + c
Ada: a) wyznacz współczynniki b i c wiedząc że miejscami zerowymi funkcji są liczby − 4 oraz 3
b) Sporządz wykres funkcji i podaj zbiór argumentów , dla których funkcja przyjmuje wartości
ujemne
c) wyznacz równanie osi symetrii wykresu
Prosze o pomoc
27 wrz 12:00
Ada: Pilne
Ada: Dana jest funkcja f(x)= −x² + bx + c
a) wyznacz współczynniki b i c wiedząc że miejscami zerowymi funkcji są liczby − 4 oraz 3
b) Sporządz wykres funkcji i podaj zbiór argumentów , dla których funkcja przyjmuje wartości
ujemne
c) wyznacz równanie osi symetrii wykresu
Prosze o pomoc
27 wrz 13:13
sushi_ gg6397228:
zapisz w postaci iloczynowej a potem wymnoz i porownaj odpowiednie liczby
27 wrz 13:53
Milena: dany jest wielomian w(x)=−3x⋀+bx+c.Wiadomo,że miejscami zerowymi są liczby 5 i −7. Wyznacz
paramtery b i c
5 sty 16:28
Marcin:
| ⎧ | −(−4)2 + b * (−4) + c = 0 | |
| ⎩ | −32 + b * 3 + c = 0 |
|
| ⎧ | −16 −4b + c = 0 | |
| ⎩ | −9 +3b + c = 0 |
|
| ⎧ | −4b + c = 16 | |
| ⎩ | 3b + c = 9 | / Odejmuję stronami.
|
−7b = 7 →
b=−1
−3 + c = 9 →
c=12
5 sty 17:06