funkcje trygonometryczne
matematyka: Za n każdy uczeń wstawia swój numer z dziennika
Za x liczbę o jeden większą niż cyfra jedności liczby n
Za y liczbę o jeden większą niż cyfra dziesiątek liczby n
wskazówka( jeżeli n<10 cyfra dziesiątek wynosi 0 )
mój nr w dzienniku 29
1. Oblicz pozostałe funkcje trygonometryczne jeśli:
a) sinβ=0,n
b) cosγ=x+1/n+5
c) tgα= n
d) ctg z= 1/n
27 wrz 10:28
sushi_ gg6397228: liczb nie umiesz podstawic pod wzór
a wartosci trygonometryczne to obliczasz z jedynki trygonometrycznej dla sin i cos
sin
2 +cos
2= 1
| | sin | | cos | |
c)i d) to jedynka trygonometryczna i tg= |
| ctg= |
| |
| | cos | | sin | |
27 wrz 14:17