lll
justa: pilnie potrzebuje małej pomocy... 1024=q
5, ile wynosi q? wiem, ze musze wyciagnąc
pierwiastek teraz, czyli że q=pierwiastek 5go st z 1024, lecz wychodza mi kosmiczne liczby,
dajcie odpowiedz, potrzebne na juz... plissss...

27 wrz 09:49
Svanar: 1024 = 210 = (22)5 = 4 = q
27 wrz 09:53
think: zacznij od rozkładu liczby 1024 na czynniki pierwsze, widać, że dzieli się przez 4, bo 24 jest
podzielne przez 4
1024 = 4*256 ={256 też się dzieli przez 4} 4*....
27 wrz 09:54
justa: dziękuję
27 wrz 09:56