matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometrzyczne
roman:
Podane miary kątów wyraź w radianach a) 210
0
b)18
0
26 wrz 19:00
Gustlik:
Można z proporcji: ad a) 180
o
= π rad 210
o
= x rad
210*π
7
x=
=
π rad
180
6
ad b) Podobnie − dokończ.
26 wrz 23:08