matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
Asia:
Jaka prace wykonał silnik gdy przez jego uzwojenie przepłynąl ładunek 40 C a napięcie na zaciskach silnika wynosilo 12 V?
26 wrz 17:51
MICHAŁ:
Dane: szukane: q= 40 C W=? U= 12 V
W
U=
/*q
q
W=U*q W=12v*40C=480J
26 wrz 18:03