Adam Lang: Dobrze to zrobiłem?
Rozwiąż graficznie:
2x+3=−x
I ja bym to tak zrobił :
y=2x → [−3,0] przesuwam o wektor
y=−x
tabelka i rysunek : ( w drugim poście.)
26 wrz 16:49
Adam Lang:

tak to bedzie wyglądać?
26 wrz 16:53
Adam Lang: odpowiedź to x=−2
nie pasuje mi to
26 wrz 16:54
Adam Lang: jeb, nie przesunąłem o wektor
26 wrz 16:56
Adam Lang: a jak sie przesubnie to sie zgadza
Czyli dobrze rozwiązene?
26 wrz 16:57
Krzysiu wiecznie mlody: zajebiscie to zrobiles
26 wrz 17:03
Adam Lang: Sprawdzi mi to ktoś?
26 wrz 17:07
Adam Lang: ?
26 wrz 17:13
Adam Lang: ?
26 wrz 17:21
Adam Lang: halo?
26 wrz 17:26
Bogdan:
x = −2, jest dobrze,
2−2 + 3 = −(−2) ⇒ 2 = 2
26 wrz 17:26
Adam Lang: Wiem, że jest dobrze, bo tak pisze w odpowiedziach, ale czy to wynika z mojego rysunku?
26 wrz 17:31
Bogdan:

Jeśli Twój rysunek jest taki jak ten, to tak.
26 wrz 17:54
Bogdan:
Na rysunku powinno być −2
26 wrz 17:54