Zadania z twierdzenia pitagorasa
Estelle: a) Oblicz długo.ść przekątnej kawdratu o obwodzie równym 2√6
b)Oblicz obwód kwadratu o przekątnej równej 1
26 wrz 15:28
mila: z obwodu policz bok a przekątną z tw,Pitagorasa
26 wrz 15:31
Kejt:
a)
Ob=4a
4a=2√6
a=...
d=a√2
b)
zrób to na podstawie podpunktu "a", ale od tyłu.
26 wrz 15:32
Kejt: Milu, po co Pitagoras? na przekątną mamy gotowy prosty wzór
26 wrz 15:33
mila: Wiem .Ale pytanie czy Ona pamięta .
26 wrz 15:38
Kejt: podałam.
26 wrz 15:38
mila: Wiem .Ale pytanie czy Ona pamięta .
26 wrz 15:39