Jak wyłączyć wspólny czynnik przed nawias :-( ?
swim: Jak wyłączyć wspólny czynnik przed nawias

? a) 6+3
√5 b) 12−4
√3 c) 8
√2−16
√3 + 24
d) −6
√5+36
√7−12
proszę o pomoc!
26 wrz 15:19
mila: 6=2*3 3*(2+√5)
spróbuj wspólny dzielnik znajdz
26 wrz 15:35
sad: niewiem
4 mar 15:47
bezendu: a) 3(2+√5)
b) 4(3−√3)
c) 8(√2−2√3+3)
d) −6(√5−6√7+2)
4 mar 15:51
Kiniaa : Ja też mam z tym problem . jestem w gimnazjum a wog tego nie czaję A) 79 * 56+79*144
16 mar 11:34
Ω: spr może odp z tyłu zbioru
15 lis 16:22
dorota: −7 + 14π
14 wrz 22:07
adam: hejka
14 wrz 22:27
Mila:
−7+14π=−7*(1−2π)
albo
=7*(−1+2π)
14 wrz 22:48