narysuj wykres funkcji f(x)=-|x^2-3|-2x
BenG: Witajcie. Mam zadanie treści "narysuj wykres funkcji f(x)=−|x2−3|−2x" i mam kilka podpunktów
(to akurat nie jest problem)
Problem tkwi w tym że nie wiem co zrobić z "−2x" gdyby to było "−2" to nie miałbym problemu.
Ktoś potrafi wytłumaczyć jak to wyprowadzić?
26 wrz 14:29
26 wrz 14:29
think: w odpowiednich przedziałach rysujesz funkcję kwadratową, co za różnica, czy wzór jest x
2 + 2x
+1 czy x
2 − 1 to i to jest funkcją kwadratową trzeba policzyć kilka punktów np współrzędne
wierzchołka paraboli i narysować wykres
26 wrz 14:32
Kejt:

to ma być mniej więcej coś takiego.. to mój debiut w rysowaniu funkcji na forum więc proszę o
wyrozumiałość

jak będziesz potrzebował to mogę podesłać dokładniejszy.
26 wrz 14:36
BenG: faktycznie @think, trzeba tylko pomyśleć

dzięki wielkie
26 wrz 16:47
think: czyżbym wyczuła lekką nutkę kpiny w Twojej wypowiedzi?

pozdrawiam
26 wrz 19:48
Szymek: f(x)=3/x+2
25 lis 20:30