o co chodzi z tym zadaniem ?
Alex: o co chodzi z tym zadaniem ?
x
2+1=0

26 wrz 14:24
Eta:
x2+1=0 => x2= −1 −−− sprzeczność w zb. R
odp: równanie sprzeczne w zbiorze liczb rzeczywistych
26 wrz 14:27
Alex: dzięki eta
troche glupio bo moj kolega mowi ze da sie to zrobić.
26 wrz 17:04
Kejt: jeśli mówimy o zbiorze liczb zespolonych, to się da.
26 wrz 17:05
Godzio:
Bo da się

może o to mu chodziło ?
x
2 − 1i = 0
( x − i )(x + i ) = 0
x = i v x = −i
26 wrz 17:06
Alex: nie wiem co to jest niech pozostanie sprzecznosc
26 wrz 17:06
Alex: Godzio jestes kozakiem
26 wrz 17:07
Godzio:
Mam nadzieję że nie w sensie obuwia ani grzyba
26 wrz 17:07