zapisz w prostrzej postaci
julka: | (52 − 22)(5u{1/3} − 2u{1/3}) | |
| |
| 5u{4/3} + 2 * 5u{1/3} − 5 * 2u{1/3} − 2u{4/3} | |
to {1/3} to miala byc potega
13 ale nie chcialo wyjść...

mam nadzieje ze wiadomo o co
chodzi...
26 wrz 13:11
Godzio: (52 − 22) = (5 − 2)(5 + 2)
51/3(5 + 2) − 21/3(5 + 2) = 7*51/3 − 7 * 21/3 = 7(51/3 − 21/3
dalej sobie poradzisz ?
26 wrz 13:18
julka: tylko ze tam jest tez 43
26 wrz 13:24
Godzio:
ale zobacz: 54/3 = 51/3 * 53/3 = 51/3 * 5
26 wrz 13:26
julka: no juz wiem o co chodzi

dzieki
26 wrz 13:33