| 1 | |||||||||||
jak ten ułamek rozplątać 1+ | =213 ![]() ? | ||||||||||
|
| 1 | 1 + b + 1 | b + 2 | ||||
1 + | = | = | ||||
| 1 + b | 1 + b | b + 1 |
| 1 | |||||||
−− podzielić oznacza pomnożyć przez odwrotność | |||||||
|
| b + 1 | 1 | |||
... = 1 + | = 2 | |||
| b + 2 | 3 |
| 1 | 1 | ||||||||||||
1+ | =2 | ||||||||||||
| 3 |
| 1 | 1 | |||||||||||||||
1+ | =2 | |||||||||||||||
| 3 |
| 1 | 1 | |||||||||
1+ | =2 | |||||||||
| 3 |
| 1 | 1 | |||||||||
1+ | =2 | |||||||||
| 3 |
| 1+b | 1 | |||
1+1* | =2 | |||
| 2+b | 3 |
| b + 1 | 1 | |||
1 + | = 2 | |||
| b + 2 | 3 |
| b + 2 + b + 1 | 7 | ||
= | |||
| b + 2 | 3 |
| 2b + 3 | 7 | ||
= | −−−− teraz przemnóż "na krzyż" i zredukuj wyrazy podobne, dalej już | ||
| b + 2 | 3 |