z
ON: MAM 2 z matmy pomoże ktoś
Dwie półproste {(x,y)∊R2:y=x−1 i x≥2} oraz {(x,y)∊R2:y=−x+1 i x≥0} mają punkt wspólny? jak
tak to jaki?
25 wrz 22:31
sushi_ gg6397228: najpierw trzeba zrobic rysunek , zrobiles ?/
25 wrz 22:32
ON: nie umiem mam ledwo 2:(
25 wrz 22:33
sushi_ gg6397228: y=x−1
to sie robi tabelke
np x= 0 to y=..
x= 2 to y=...
x=3 to y=...
i potem ciagniemy kreske
25 wrz 22:34
ON: zrobisz mi? plis
25 wrz 22:39
sushi_ gg6397228: ja to umiem, masz sie nauczyc
dostaniesz gotowca i dalej nie bedziesz umial
25 wrz 22:39