prawdopodobienstwo
Hania =): Rzucamy 4−krotnie monetą. Oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia
a) samych orłów
b) dwóch orłów i dwóch reszek
25 wrz 14:19
tim:

MOŻLIWOŚĆ A.
Drzewko wyboru.
a) 1/16
b) 4/16 = 1/4
MOŻLIWOŚĆ B.
a) Pierwszy rzut = 1/2 szansy
Drugi = 1/2
Trzeci = 1/2
Czwatry = 1/2
1/2 * 1/2 * 1/2 * 1/2 = 1/16
b) Pierwszy rzut (bez różnicy czy orzeł czy reszka) = 1
Drugi rzut (bez różnicy) = 1
Trzeci (zależenie od dwóch pierwszych − o / r) = 1/2
Czwarty (jw.) = 1/2
1/2 * 1/2 * 1 * 1 = 1/4 szansy
25 wrz 14:35
Kejt: już trzeci raz widzę to zadanie..wrzucone przez Ciebie.
25 wrz 14:36
Hania =): No jesli nikt nie rozwiazał to dodawalam az do skutku
25 wrz 14:40
Kejt: mają za Ciebie rozwiązać, tak?
25 wrz 14:40
Hania =): a w jakim celu powstalo to forum?
25 wrz 14:44
sushi_ gg6397228:
wczoraj bylo rozwiazanie i dzis znowu sie pojawilo zadanie
25 wrz 14:45
Kejt: żeby POMAGAĆ przy rozwiązywaniu zadań.. a nie rozwiązywać je za kogoś, bo jemu się nie chce..
25 wrz 14:45
25 wrz 14:47
think: po co szukać wczoraj ja dzisiaj naprowadzałam na rozwiązanie tego zadania, ale pewnie wskazówki
były niemożebnie trudne do ogarnięcia, także nie udało się zrobić zadania samodzielnie...
https://matematykaszkolna.pl/forum/57689.html
25 wrz 17:22