matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dlugośc odcinka
Martyna:
Punkty A i B o odcietych 3 i 5 należa do prostej o rownaniu 3x−y−6=0. Oblicz dlugosć odcinka AB
25 wrz 14:11
sushi_ gg6397228:
x=3 to y=... x= 5, to y=... podstawiamy do wzoru i mamy A i B a dalej juz z gorki
25 wrz 14:41