matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz x
Mike:
log
27
x=
4
7
25 wrz 12:10
Godzio:
log
a
b = c a
c
= b 27 = 3
3
(a
n
)
m
= a
m*n
25 wrz 12:14
Kejt:
z definicji logarytmu: log
a
b=c => a
c
=b x=27
4
7
25 wrz 12:15