matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POTĘGI
ALA:
proszę o pomoc: jak zapisać to jakoś łatwiej?
5
8
*2
9
10
7
24 wrz 21:42
Kejt:
5
8
*2
9
=...
5
7
*2
7
ze wzoru: a
n
*b
n
=(a*b)
n
24 wrz 21:44
ALA:
aaa..dzięki wielkie.
..i teraz będzie 5
1
*2
2
=5*4=20
?
24 wrz 21:48
Kejt:
mhm
24 wrz 21:51