matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo warunkowe
Art:
3
1
Oblicz P(B|A), jeśli wiadomo, że P(A)=
, P(A∩B')=
4
2
24 wrz 15:27
Bogdan:
1
3
1
P(A∩B') = P(A) − P(A∩B) ⇒
=
− P(A∩B) ⇒ P(A∩B) =
2
4
4
P(A∩B)
1
4
1
P(B|A) =
=
=
P(A)
3
4
3
24 wrz 18:54