matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc sprawdzenie ;]
tobek:
√
3
+ 4 *
√
3
2
− 2 *
√
3
2
− 3 *
√
3
3
= (po skróceniu) =
√
3
+ 4 − 2 *
√
3
= 2 prosze o pomoc czy dobrze to rozwiązałem
23 wrz 22:27
Eta:
źle
należy tak:
√
3
+2
√
3
−
√
3
−
√
3
=
√
3
23 wrz 22:30