Proszę pomóżcie ?!: Proszę wytłumaczy mi ktoś jak mam rozwiązać to zadanie

Jaki kąt zakreśla godzinowa wskazówka zegara między godziną 13.00 a 17.00
30 gru 11:29
Basia:
na tarczy zegara mamy 12 godzin czyli
12h - 3600 - 2π
1h - 3600/12=300 - 2π/12=π/6
4h - 1200 - 4π/6=2π/3
bo od 13 do 17 mamy 4 godziny
30 gru 11:36
Basia:
napisałam Ci miary kątów w stopniach i w radianach
jeżeli radianów jeszcze nie znasz po prostu to zignoruj
30 gru 11:37
Proszę pomóżcie ?!: Własnie nie znam ,ale je zlikwidowałam

i teraz rozumiem

dziękuje Ci
30 gru 11:47